Mai multe ştiri online:

Taximetriștii pirați, amendați de Poliția Locală

Ştire online publicată Vineri, 24 August 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
De la începutul lunii august, polițiștii locali din Constanța au derulat o amplă acțiune de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege.


Controalele au avut loc cu preponderență în zonele aglomerate din oras, dar și în zona Gării, Delfinariu, Spitalulului Județean, stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță.


Cu acest prilej, au fost identificate și sancționate contravențional trei persoane (așa-zișii taximetriști pirat) care efectuau transport public contracost, fără a deține autorizație taxi valabilă în valoare 5.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.200 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane contra cost fără autorizație eliberată de administrația publică locală ori pentru lipsa valabilității pe ecusonul prestatorului de serviciu în regim taxi, fapte prevăzute și sancționate în Legea nr. 38/2003.


„Nu au fost constatate încălcări referitoare la neconcordanța între numărul de înmatriculare al autovehicului taxi și numărul de pe ecusonul taxi amplasat pe portieră, iar 115 conducători auto care practicau taximetria au fost sancționați pentru opriri neregulamentare. Acest gen de acțiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranței pasagerilor și menținerea legalității în domeniu”, precizează reprezentanții Poliția Locală Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7164 secunde