Taximetriștii constănțeni, verificaţi de Poliţia Locală

462
Taximetriștii constănțeni, verificaţi de Poliţia Locală - taxiverificati-1603196991.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat, săptămâna trecută, acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.


Cu acest prilej, au fost depistate nereguli precum lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei. 


Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru. 


Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.696 secunde