Taxarea autostrăzilor / "De la Pitești până la CONSTANȚA ... 3 euro pe suta de kilometri"

376
3
Taxarea autostrăzilor /

Articole recomandate

Taxarea autostrăzilor din România ar putea începe după finalizarea centurii sud a Capitalei, unde lucrările vor fi derulate în intervalul 2014-2017, a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.


Taxă va fi plătită pe traseul Pitești - Constanța, având un nivel de trei euro la suta de kilometri, a arătat ministrul. Același nivel de taxare a fost estimat și pentru autostrada Comarnic - Brașov, care ar putea fi finalizată în 2016-2017.


"Calculele de taxare s-au făcut numai pentru Comarnic - Brașov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca având concesiune de la Pitești până la Constanța, deci concesionarul trebuie să construiască centura Sud, care are 48 de kilometri, și ia în concesiune de la Pitești la Constanța. (…) Prima etapă din concesiunea Pitești - Constanta cu construcție centura Sud este reabilitarea a peste 30 de kilometri de pe autostrada București - Pitești. Acolo va intra cu taxă de la Pitești până la Constanța, în același regim, 3 euro pe suta de kilometri", a spus Șova la ProTV.


Premierul Victor Ponta a anunțat în august că șoferii care vor circula pe autostradă între Pitești și Constanța vor fi obligați să achite o taxă, iar din banii astfel colectați vor fi acoperite costurile de modernizare a centurii de sud a Capitalei.


În primăvara acestui an, Șova, declara că tronsoanele de autostradă Comarnic-Brașov și Craiova-Pitești, precum și centura sud a Bucureștiului vor fi taxate după intrarea în exploatare, iar cuantumul taxei se va baza pe un calcul de 3 euro pe suta de kilometri.








Comentează știrea

Andrei
24 noiembrie 2013
Cat va ma suportam nu stiu

Extrem de mult!!! In Grecia platesti 3 euro pe 100/km pe portiuni pline de tuneluri sapate prin munti si autostrazi suspendatee la sute de metri inaltime... voi pt ce cereti 3 euro? pentru un asflat tras pe camp? Chiar atat de nesimtiti sunteti...

S-o credeti voi..
24 noiembrie 2013
Da, da....

La banii astia o sa mai mearga p... spataru pe autostrazi , ne reantoarcem pe drumurile clasice si arhicunoscute . Trebuie sa fim uniti si sa boicotam autostrazile , aici ma refer in general la MARII TRANSPORTATORI

claudia
30 noiembrie 2013
Taxa ptr autostrada

350km=10e dus plus taxa de pod 13lei , un calcul simplu face ca Constanta-Pitesti dus-intors =app 170lei in conditia in care masina mea consuma benzina de 250 lei , mai mari Romaniei cred ca au uitat ce salariu minim avem, daca ei isi permit asta nu inseamna ca si noi,cu riscul de a face 4-5 ore pe drum am sa invat drumul vechi, asta este prosteala pe fata...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3861 secunde