Taxa auto 2012 nu a intrat, încă, în vigoare! / Înmatriculări auto la foc automat

6329

Articole de la același autor

Legea care modifică taxa de înmatriculare auto nu a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2012, așa cum se preconiza. Bucuroși de răgazul oferit de autorități, zilele acestea, constănțenii au luat cu asalt, din nou, instituțiile de profil, pentru a definitiva tranzacțiile cu mașinile înmatriculate înainte de 2007.

Ultimele zile din 2011 au reprezentat un adevărat calvar pentru personalul de la Registrul Auto Român și de la serviciile de înmatriculări. Alarmați de prevederile noii legislații privind taxa de înmatriculare auto, șoferii s-au grăbit să perfecteze tranzacțiile auto, în special dacă mașinile erau înmatriculate înainte de 2007. Motivul: noua lege a trecut de cele două camere ale Parlamentului și se specula că la începutul lui 2012 urma să fie publicată în Monitorul Oficial și, astfel, să intre în vigoare.

Cu toate acestea, noua normă legală nu a fost publicată încă, astfel că, la ora actuală, plătesc taxa de poluare doar cei care înmatriculează un autoturism pentru prima dată în România sau cei care au cumpărat autoturisme second-hand din străinătate și le înmatriculează în țara noastră.

"De două săptămâni, se tot aude că urmează ca noua lege să fie publicată în Monitorul Oficial. Până atunci, însă, sunt respectate prevederile normelor legale în vigoare", a declarat comisarul șef Romeo Tecău, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Constanța.

Programări epuizate la RAR Constanța

De răgazul oferit de autorități profită din plin constănțenii care ar urma să iasă în pierdere în contextul noii taxe de înmatri-culare. Adică în special cei care cumpără autoturisme înmatriculate înainte de 2007, în cazul cărora noua taxă auto ar mări considerabil prețul de achiziție. Pe 3 ianuarie, când s-au întors la muncă după Revelion, inspectorii de la Registrul Auto Român Constanța au avut o zi lejeră. De ieri, însă, au fost luați cu asalt de cei care au nevoie de un certificat de auten-ticitate. "Deja am epuizat programările pentru următoarele zece zile. Avem în medie 130 de prezentări pe zi, ceea ce înseamnă o dublare față de numărul obișnuit de proprietari de mașini care se prezintă", ne-a declarat Tudorel Calapod, șeful RAR Constanța.

De altfel, "amenințarea" reprezentată de noua legislație i-a convins pe mulți deținători de mașini să definitiveze situația juridică a autoturismelor. "Sunt multe cazuri de autoturisme la a doua sau a treia vânzare, dar care au certificatul de înmatriculare pe fostul proprietar, de exemplu. Cu această ocazie, mulți proprietari, care aveau neclară situația juridică, vin să înregistreze mașinile", a adăugat reprezentantul RAR Constanța. În cazul în care taxa de înmatriculare nu va intra în vigoare în zilele următoare, inspectorii RAR se așteaptă la o nouă avalanșă de prezentări.  "Suntem pregătiți să facem față, în caz de va fi nevoie, vom lucra din nou în două schimburi, precum în perioada de dinainte și dintre sărbătorile de iarnă, astfel încât vom avea program până la ora 21.00. De asemenea, subliniez că toți solicitanții primesc actele de care au nevoie în aceeași zi", a mai afirmat Tudorel Calapod.

La Înmatriculări este încă liniște

În schimb, la Serviciul de Înmatriculări ieri era, încă, destul de liniște. "Am avut un număr relativ obișnuit de solicitări, aproximativ 90 pe zi, față de ultimele zile din 2011, când se ajunsese deja la 300 de solicitări pe zi", a afirmat Romeo Tecău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3097 secunde