Tătaru propune ca laboratoarele ce fac teste COVID-19 să lucreze în trei ture, pentru a face față cererilor

713
Tătaru propune ca laboratoarele ce fac teste COVID-19 să lucreze în trei ture, pentru a face față cererilor - neluttaru-1595158844.jpg

Articole recomandate

Numărul mare de cereri pentru efectuarea testelor COVID-19 venite din partea celor care vor să plece în concediu în străinătate a generat întârzieri în comunicarea rezultatelor acestor teste, a declarat duminică, la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, ca urmare a suprasolicitării activității celor 133 de laboratoare care efectuează teste COVID-19 la nivel național, zilnic "rămân în așteptare" aproximativ 6.000-7.000 de teste.


Ministrul Sănătății este de părere că singura soluție pentru suplimentarea capacității de testare o reprezintă funcționarea laboratoarelor acreditate în trei schimburi.


"Noi în acest moment avem 133 de puncte de testare cu o medie de 19.000-20.000 de teste făcute, într-un ritm de două ture pe zi. În condițiile în care aceste laboratoare vor avea și capacitatea de trei ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27.000-28.000 de teste pe zi și pot fi compensate odată cu venirea cererilor de teste pentru cei care pleacă în concediu, la cerere. Au ajuns ca o mare parte din teste să rămână în așteptare, cum sunt 6.000-7.000 de teste pe zi. Doar mărirea capacității acestor puncte pe care le avem acum, 133 de puncte, cu o tură suplimentară poate ajunge cu aceste teste la zero", a afirmat Nelu Tătaru.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat duminică la Iași pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iași.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4557 secunde