Tarifele în roaming scad de la 1 iulie. De la anul, vor fi eliminate

304
Tarifele în roaming scad de la 1 iulie. De la anul, vor fi eliminate - tariferoaming-1403798593.jpg

Articole de la același autor

Utilizatorii de telefonie și internet mobil se vor bucura de tarife mai mici pentru serviciile de roaming în călătoriile din spațiul Uniunii Europene, începând cu 1 iulie, în cazul utilizării planului tarifar de bază. 


Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, scăderile tarifare sunt între 20-55% față de tarifele din prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut pentru primirea unui apel și cel mult 0,06 euro pentru trimiterea unui SMS. Cea mai mare reducere, însă, este înregistrată în ceea ce privește serviciul de date pe mobil, pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB. Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligați să îl respecte în cadrul planului tarifar de bază, dar ei pot să pună la dispoziția clienților tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanță. 


Aplicarea noilor tarife se face automat și gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming. 


"În plus, pentru a evita șocul facturilor mari, rezultate din utilizarea serviciilor de date, utilizatorii care călătoresc în afara țării primesc avertizări prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, în cazul în care costul datelor descărcate se apropie sau depășește pragul prestabilit de 50 euro sau un alt prag ales în prealabil", spun reprezentanții ANCOM. 


Mai mult decât atât, de la 15 decembrie 2015, tarifele de roaming vor fi eliminate complet, după cum a anunțat Parlamentul European. Concret, apelurile, SMS-urile și email-urile trimise din străinătate de pe telefonul mobil nu vor costa mai mult decât dacă ar fi fost trimise local. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Economie : Tarifele de roaming vor fi eliminate
Pagina a fost generata in 0.5348 secunde