Tancuri "pentru pace" ale Armatei SUA, descărcate la Constanța

985
6
Portul Constanța a găzduit, în această perioadă, un alt tip de marfă: vehicule militare din Statele Unite ale Americii.

La mijlocul lunii trecute, o navă care a plecat din Charleston a navigat timp de două săptămâni până la Constanța și a transportat aproximativ 300 de vehicule militare aparținând Brigăzii de luptă de cavalerie 116, Garda Națională din Idaho și Batalionul 122, din cadrul Gărzii Naționale a statului Carolina de Sud.

Vehiculele și echipamentul sunt în curs de pregătire pentru Exercițiul Saber Guardian, care va demara în câteva zile, notează nasul.tv. Saber Guardian este un exercițiu condus de Armata SUA din Europa, în "spiritul parteneriatului pentru pace", anunță Armata SUA. Acesta este conceput pentru a promova stabilitatea și securitatea regională, consolidând în același timp capacitatea de parteneriat, precum și stimularea încrederii, îmbunătățirea interoperabilității între România, SUA, NATO și Parteneriatul pentru Pace al națiunilor membre.

"Ne-a luat aproximativ 26 de ore să descărcăm nava", a declarat sgt. Travis Langway, din cadrul Brigăzii de luptă de cavalerie 116, în timp ce urmărea încărcarea unui tanc într-un vagon-platformă. "Odată ce totul a fost descărcat, ne-a luat aproximativ trei zile pentru a încărca vehiculele cu roțile de cale ferată", a mai spus sgt. Travis Langway.

Pentru soldații americani, încărcarea vehiculelor pe flatcars a fost o nouă experiență.

"Aici, nu există rampe, românii folosesc macarale. Este interesant să vezi cum macaralele așează vehiculele la locul lor", a spus sgt. Riley Mullin.

Vehiculele s-au deplasat către Cincu, la Centrul de Instruire, un drum de opt ore, pentru Exercise Saber Guardian 16. Peste 100 de soldați din Idaho vor participa la exercițiul care se va desfășura în perioada 27 iulie - 7 august.

Saber Guardian este un exercițiu multinațional la care participă 3.000 de militari din România, Bulgaria, Ucraina, SUA, Armenia, Azerbaidjan, Canada, Georgia, Moldova, Polonia și Turcia. 

Comentează știrea

Tzihcac
15 iulie 2016
De prost,gust

Un titlu mai tampit nici ca puteati da,acestui articol !! ..chit ca l ati pus intre ghilimele..

jj
15 iulie 2016
j

Asteptam si pozele cand vor pleca. Au mai venit niste tancuri acum vreun an dar n-au mai plecat.Alea nu erau bune pentru antrenament. Sau cele romanesti taiate la fier vechi acum 20j de ani. Au si astia un fix, ca si rusii, unde vin nu mai pleaca.

Murphy
15 iulie 2016
Doar SUA

Un potential pericol pentru Romania l-a reprezentat, si il reprezinta Rusia. La ei este Moldova noastra, la ei este tezaurul nostru, la ei este Insula Serpilor a noastra, la ei este crima oribila a lui Ceusescu. Rusii nu iubesc Poporul Roman si trebuie sa ne cerem drepturile strabune inapoi, chiar cu tancurile americane, daca este cazul. Basescu are cetatenie moldovenesca, poate devenii Presedintele Republicii Moldova si poate cere Unirea, sau Reunirea cu Romania. SUA este singura solutie viabila pentru Romania moderna si reintregita, cu toate riscurile care exista.

jj
15 iulie 2016
j

@murphy Tu te auzi ce debitezi? N-ai 3 chifle in stomac, copiii iti mor de foame si prin spitale mancati de viermi si tu vrei sa te bati cu ursii. I-ai intrebat pe moldoveni daca vor asa ceva? Vrei sa le dai si lor democratie cu forta ca in libia, siria, egipt,afganistan, irak? Tarile astea au ajuns mai rau ca inainte. Vrei sa fii carne de tun pentru americani, du-te singur! nu mai pot ei de binele Romaniei.Ar fi trebuit sa "descarce" niste fabrici, niste scoli, niste spitale, drumuri, civilizatie, mai putina coruptie nu tancuri si rachete

Dorel
15 iulie 2016
COZILE DE TOPOE ALE RUSNACILOR

jâjâ esti doar un rusofon imputit

Răspuns la: j
Adăugat de : jj, 15 iulie 2016
@murphy Tu te auzi ce debitezi? N-ai 3 chifle in stomac, copiii iti mor de foame si prin spitale mancati de viermi si tu vrei sa te bati cu ursii...
rr
15 iulie 2016
ia de aici

suka blyat, idi nahui

Răspuns la: j
Adăugat de : jj, 15 iulie 2016
@murphy Tu te auzi ce debitezi? N-ai 3 chifle in stomac, copiii iti mor de foame si prin spitale mancati de viermi si tu vrei sa te bati cu ursii...
Pagina a fost generata in 1.2908 secunde