€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Tancuri, artilerie, infanterie. De mâine, începe "dansul"

Ştire online publicată Luni, 17 Iunie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
În perioada 18-22 iunie, în cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019, vor avea loc o serie de evenimente în mai multe zone din țară, după următorul program:

- Smârdan, poligonul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, 18 iunie, începând cu ora 09.45, Trageri reale ale militarilor din compunerea unor subunități de tancuri și artilerie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” și ale Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”;

- Babadag, 20 iunie, între orele 08.30 - 08.45, Trageri de luptă cu compania de infanterie și un pluton de tancuri;

- Capu Midia, 20 iunie, orele 12.00 - 12.15, Exercițiu cu trageri antiaeriene reale;

- Bordușani, 20 iunie, între orele 10.00 - 16.00, expoziție de tehnică și armament (STATIC DISPLAY) din dotarea Brigăzii Multinaționale Sud-Est, Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAREUR);

- Bordușani, 22 iunie, Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Saber Guardian 19.

XXX

Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere și aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Activitățile de instruire în comun din România includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Programul de instruire multinațională Saber Guardian s-a organizat anual din 2013 până în 2017, fiind găzduit, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, Saber Guardian este un exercițiu bienal. SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7622 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.723 secunde