Tânărul care a înșelat două persoane cu 14.000 de euro a dispărut de la domiciliu

1651

Articole de la același autor

Polițiștii din Constanța sunt în alertă pentru prinderea unui bărbat, care a înșelat două persoane cu 14.000 de euro, dar care a dispărut de la domiciliu.
Din câte se pare, cei care i-au pus, inutil, la muncă pe oamenii legii sunt magistrații Judecătoriei Constanța.
Inițial, la data de 12 februarie, Nicolae Mola, de 28 de ani, a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, de polițiștii Secției 3 și a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Constanța cu propunerea de arestare preventivă.
Probabil, din lipsă de timp sau de experiență, judecătorii nu au studiat cu atenție dosarul în cauză și au dispus ca individul să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicția de a părăsi localitatea.
Astfel, Mola a fost lăsat liber, la dispoziția magistraților de la Judecă-toria Constanța.
Imediat după aflarea soluției, procurorii au formulat recurs la Tribunalul Constanța. Calea de atac a fost admisă, astfel că, pe numele lui Mola a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Numai că, atunci când polițiștii au vrut să pună în aplicare mandatul, Mola a fost de negăsit.
Potrivit anchetatorilor, în luna mai a anului trecut Nicolae Mola, în vârstă de 28 de ani, a înșelat-o pe Larisa Filipov cu suma de 4.000 de euro, sub pretextul că se va ocupa de întocmirea documentației necesare luării în administrare a unei stații PECO.
El îi spusese femeii că este prieten cu fiul acționarului majoritar de la compania petrolieră și că este necesară înființarea unei societăți comerciale care sa aibă ca obiect de activitate comercializarea de produse petroliere.
Pentru înființarea acesteia, individul i-a cerut femeii și a primit cei 4.000 de euro, bani cu care ar fi trebuit să achite taxele necesare.
Totodată, în luna octombrie 2008, Mola a înșelat-o pe Melania Andro-nache, căreia i-a promis achiziționarea unui autoturism de teren dintr-un parc auto din Germania, unde ar fi avut prieteni care se ocupă cu astfel de activități.
Pentru a-și păcăli victima, bărbatul a purtat mai multe discuții telefonice, în prezența acesteia, cu presupușii săi prieteni de la parcul auto din Germania, despre modelul autoturismului, culoare și anul de fabricație. Drept avans pentru cumpărarea autoturismului, el a solicitat și primit suma de 10.000 euro.
După ce s-a văzut cu banii în buzunar, tânărul a dispărut. Găsirea lui nu a fost ușoară pentru polițiști, însă eforturile lor au fost date peste cap de judecători, astfel că ei trebuie să o ia acum de la capăt.
În altă ordine de idei, polițiștii susțin că cele două cazuri de înșelăciune nu sunt singurele pe care le-a făcut Mola.
Șeful Secției 3 Poliție, subcomisar Mircea Vizitiu, a confirmat, pentru "Cuget Liber", că pe numele lui Nicolae Mola mai există și alte plângeri, dar nu a putut oferi mai multe amănunte până la finalizarea anchetei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2192 secunde