Destine sfărâmate din cauza alcoolului și vitezei

Tânăra care și-a ucis trei prieteni într-un accident rutier în Mamaia va ajunge după gratii

5353
Tânăra care și-a ucis trei prieteni într-un accident rutier în Mamaia va ajunge după gratii - f2abd77319d0998a1ea917b9dbab1bd5.jpg
Tânăra care a provocat un accident mortal în 2007 în stațiunea Mamaia, ucigând trei persoane care se aflau cu ea în mașină, a fost condamnată definitiv și irevocabil la trei ani de închisoare cu executare. De asemenea, ea va trebui să plătească daune în valoare de 35.000 lei fiecăreia dintre familiile victimelor.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins toate recursurile formulate împotriva deciziei Tribunalului de a o condamna pe Elena Purdel, de 27 de ani, la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de omor din culpă. Magistrații au crezut de cuviință ca tânăra să-și ispășească în penitenciar pedeapsa, respingând solicitarea acesteia de a a-și executa sentința în libertate, sub supraveghere judiciară, sau la locul de muncă.
Elena Purdel s-a prezentat marți în fața judecătorilor, spunând că regretă și conștientizează tot răul făcut. Cu lacrimi în ochi, tânăra și-a cerut iertare de la familiile celor uciși de ea, și a fost de acord să le plătească daune morale în cuantumul pe care îl stabilește instanța.
De partea cealaltă, avocatul familiilor îndoliate a cerut creșterea cuantumului daunelor morale de la 35.000 de lei, cât stabilise Tribunalul Constanța, la aproape 80.000 de euro.
Instanța a respins însă, ieri, toate recursurile, menținând întocmai sentința dată de Tribunal. Astfel, Elena Purdel a fost condamnată, definitiv și irevocabil, Curtea de Apel fiind ultima instanță, la trei ani de închisoare cu executare și la plata de daune morale de câte 35.000 lei către familiile victimelor. Deoarece hotărârea nu mai poate fi atacată pe nicio cale, în zilele următoare se va emite mandat de încarcerare pentru tânăra șoferiță, care va fi arestată și închisă într-un penitenciar.
Elena Purdel a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru că, în noaptea de 28 spre 29 noiembrie 2007, în jurul orei 2,30, a condus cu viteză un autoturism Range Rover în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, și a cauzat astfel un accident în urma căruia și-au pierdut viața trei persoane, alte două fiind grav rănite.
În urma impactului, Alexandru Marin, de 19 ani, din Tulcea, și Daniel Vasile Panait, de 20 de ani, din Călărași, doi dintre pasagerii din mașină, care stăteau unul în brațele celuilalt pe locul din dreapta spate, unde a fost zona de impact, și-au pierdut viața. Alexandru Păun Ivan, un alt pasager, a decedat patru zile mai târziu, la Spitalul Militar Central.
Potrivit buletinului de analiză toxicologică, la momentul res-pectiv, șoferița avea o alcoolemie de 0,40 la mie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3169 secunde