Tânără amendată pentru că a semnalat un posibil furt de lemne

473
1
Tânără amendată pentru că a semnalat un posibil furt de lemne - otanaradiniasiafostamendatapentr-1510869395.jpg

Articole recomandate

În loc să fie răsplătită pentru simțul civic, o tânără din Iași a fost amendată pentru că a sesizat un posibil furt de lemne. Iulia Cojocea a verificat numărul de înregistrare al camionului care ar fi putut transporta ilegal lemne cu ajutorul aplicației Inspectorul Pădurii și i s-a recomandat să sune la 112. Dorința de a semnala la Poliție un posibil caz de furt i-a adus ieșencei o amendă de 500 de lei.


Tânăra a aflat de la polițiștii din Câmpulung că proprietarii vehiculului au înregistrat transportul de lemne pe numărul de înmatriculare al semiremorcii și nu pe cel al capului de TIR pe care tânăra îl verificase cu ajutorul aplicației.

Acesta a fost motivul pentru care polițiștii din Suceava au amendat-o pe Iulia Cojocea cu 500 de lei, deși sancțiunile pentru folosirea abuzivă a serviciului 112 pornesc de la un simplu avertisment.

Tânăra este hotărâtă să conteste amenda în instanță.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Suceava au menționat că sunt frecvente astfel de cazuri întrucât oamenii verifică în aplicație numărul de înmatriculare al capului trăgător al vehiculului, iar avizul de transport este acordat pe numărul semiremorcii, scrie libertatea.ro



Comentează știrea

Iulian
17 noiembrie 2017
Dubios

Dubios, foarte dubios ! Pe langa decizia dubioasa a politiei de a amenda persoana care a facut sesizarea, se mai observa inca un lucru si mai dubios: de ce operatorul de la 112 nu a solicitat informatii suplimentare referitor la ambele utilaje auto implicate in transport, operatorii unui asemenea serviciu fiind cu siguranta familiari cu genul acesta de inmatriculare separata a capului tractor si a remorcii ?!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1064 secunde