Tâlharii au băgat spaima-n constănțeni

1220
1
Tâlharii au băgat spaima-n constănțeni - fondtalharie1-1352838908.jpg
Polițiștii încearcă să combată infracționalitatea de pe străzile Constanței. Deși, pe de-o parte, infracțiunile au scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul tâlhăriilor stradale a înregistrat o creștere. 

Pentru că anul 2012 se află aproape de final, polițiștii constănțeni au început să tragă linie și să întocmească bilanțuri. Astfel, oamenii legii au constatat că, față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul total al infracțiunilor sesizate a scăzut cu aproape 11 %. Așadar, deși polițiștii lucrează cu jumătate din personal, la nivelul infracțiunilor s-a înregistrat o scădere.

Nu la fel de norocoase sunt persoanele care au fost tâlhărite anul acesta. Se pare că fenomenul ia amploare, deoarece, față de anul trecut, spun polițiștii, tâlhăriile prezintă o creștere. Victime sunt, în 84% din cazuri, femeile, dintre care peste jumătate cu vârste cuprinse între 60 și 95 de ani.

"Acestea poartă la vedere cercei, lănțișoare sau alte accesorii, deseori duc sacoșe sau genți voluminoase, având mâinile ocupate și neputând, astfel, contracara infractorului", a afirmat agentul șef-adjunct Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

"Ne-am obișnuit. Sunt o grămadă de hoți care mișună pe aici. Înainte atacau doar noaptea, dar acum nu le mai e frică și sar pe noi și în timpul zilei. Acum câteva zile, o vecină a fost atacată de un tâlhar, dar norocul ei a fost că a venit un bărbat pe alee și a strigat, cât să alunge hoțul. A avut noroc și nu i-a furat nimic, dar te mai și bat după ce îți fură tot ce ai pe tine. Noi nu mai ieșim din casă. Dacă am nevoie de ceva de la magazin, îl trimit pe soțul meu sau pe un vecin. Nu vreau să pățesc așa ceva la bătrânețe", spune Mărioara D., de 62 de ani.

103 prinderi în flagrant de la începutul anului

Cu toate acestea, polițiștii constănțeni au reușit 103 prinderi în flagrant la comiterea infracțiunilor stradale.

Deși munca oamenilor legii este îngreunată de faptul că, de cele mai multe ori, victimele nu-și amintesc detalii referitoare la semnalmentele atacatorului, pentru aceștia contează anunțarea, în timp util, a incidentului. Cu cât acestea sunt anunțate mai rapid, cu atât mai prompt pot acționa și polițiștii și îl pot prinde pe făptaș.

"Majoritatea infractorilor provin din familii dezorganizate, cu venituri minime, care, din dorința de a supraviețui, comit aceste fapte. Unii frecventează sălile de jocuri de noroc sau sunt consumatori de droguri.

Uneori, aceștia acționează în grup, premeditând comiterea infracțiunii împreună cu alți posibili parteneri de jocuri de noroc, colegi de clasă, cercuri de minori, formate prin intermediul centrelor sociale care preiau copiii abandonați, sau chiar cu rude", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Comentează știrea

Inspector Javert
14 noiembrie 2012
Talharii din Constanta

Daca dl Paduraru &Co nu stiu cum sa combata infractionalitatea ii dam noi o mana de ajutor.Pe strazi au inceput sa apara un grup format din 3 indivizi dubiosi care suna pe la casele oamenilor chipurile sa ceara ajutoare ptr un copil bolnav de SIDA.Acesti indivizi dubiosi,noteaza tot,adrese,cine locuieste,varsta si sexul locatarilor.Chestia asta desi nu se intampla de ieri de azi,vad ca Politia n-a facut nimic.Cine sunt acesti oameni dubiosi?I-a legitimat cineva? Vedem ca Politia este buna numai la bilanturi,in rest nimic concret. PS.Pe noi nu ne intereseaza din ce familii provin lepadaturile astea.O idee ar fi sa-i castram si pe unii sa-i euthanasiem ca sa stergem rasa lor de pe suprafata pamantului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde