Tâlhari de temut, căutați de polițiști, prinși la Constanța. Bănuiți și de furturi pe plajă

1262
Tâlhari de temut, căutați de polițiști, prinși la Constanța. Bănuiți și de furturi pe plajă - fotofondtalhari1-1595772434.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au reușit să destructureze o bandă de tâlhari care ar fi comis mai multe infracțiuni în București, în ultimele luni, și care, acum, se aflau pe litoral, unde sunt bănuiți că furau diferite bunuri, de pe plajă. Patru bărbați au fost prinși în Eforie Nord, iar în mașina lor au fost găsite bricege, dar și mai multe telefoane mobile, înfășurate în folie de staniol.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 5 au reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată și furt.

"În fapt, la finele lunii iunie, Secția 24 Poliție a fost sesizată de o femeie, de 59 de ani, că doi bărbați necunoscuți, cu fețele acoperite, i-au forțat ușa și prin amenințare i-au sustras din casă un laptop și un telefon mobil. Cazul a fost preluat de Serviciul Investigații Criminale Sector 5 și, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au fost demarate cercetări.

Din datele investigative, s-a conturat ipoteza, confirmată ulterior de partea vătămată, că aceiași bărbați, în același mod, ar mai fi sustras de la victimă și alte bunuri, de trei ori, în lunile februarie și mai ale acestui an, dar femeia s-ar fi temut să sesizeze aceste fapte", au declarat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții Poliției Capitalei.

Ulterior, din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbații fac parte dintr-un grup de cinci, cunoscuți cu preocupări infracționale, și că în patru rânduri ar fi pătruns în locuință, unde, prin amenințare, inclusiv cu un obiect tăietor, ar fi sustras mai multe bunuri.



Acțiune simultană, în Constanța și Giurgiu


Vineri, 24 iulie, polițisti implicați în soluționarea cauzei s-au deplasat în județul Constanța, unde au reușit depistarea și imobilizarea a patru din cei cinci bărbați. Simultan, o altă echipă l-a depistat pe cel de-al cincilea, în județul Giurgiu. Toți au fost conduși la audieri și ulterior reținuți.

"Din datele existente la acest moment, rezultă presupunerea rezonabilă că bărbații depistați pe litoral ar fi savârșit mai multe infracțiuni de furt, de pe plajă. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu doi dintre bărbați în stare de arest preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, față de ceilalți trei fiind dispusă măsura controlului judiciar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și Serviciului Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat reprezentanții Poliției Capitalei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5364 secunde