"Tăcerea mieilor". Se mai percep taxe de protecție la Constanța?

1110
1
Polițiștii constănțeni au luat la pas baruri și localuri de alimentație publică, din municipiul Constanța, într-o acțiune mai puțin obișnuită.

Oamenii legii au încercat să stabilească legături cu operatorii economici și să afle dacă li se percep taxe de protecție de către interlopi. Asta după ce, în anii trecuți, au ieșit la suprafață mai multe cazuri în care persoane au fost bătute pentru că au refuzat să achite taxe de protecție.

Ciudat este că, în cadrul acțiunii menite să-i ajute pe "afaceriști" să iasă de sub jugul taxei de protecție, niciun operator economic nu a declarat că i s-ar fi cerut taxă pentru activitatea prestată. Ceea ce ne face să ne gândim că fie a dispărut taxa de protecție din Constanța, fie că oamenii știu mai mult de frica interlopilor decât de ajutorul oamenilor legii.

"Unul dintre obiective a fost stabilirea unor relații directe cu reprezentanții respectivelor localuri, care au fost chestionați cu privire la diferite aspecte, respectiv dacă au sau nu probleme cu cineva din zonă, dacă sunt persoane care le percep taxă de protecție sau activitate, dar și dacă au loc scandaluri frecvente. Totodată, s-au făcut verificări cu privire la sistemele de supraveghere video și la funcționalitatea acestora", a declarat, pentru "Cuget Liber", subcomisar George Munteanu, comandatul Secției 5.

Văzând că nu pot afla nimic pe cale directă, polițiștii au încercat o altă variantă, prin care să aibă în baza de date eventualele persoane suspectate de ilegalități. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost acordate șase sancțiuni contravenționale. Cu această ocazie, persoane cu cazier judiciar au fost luate în evidență. De asemenea, mai mulți indivizi au fost conduși la secție, pentru a fi amprentați.

"Activitățile de control, din localurile de alimentație publică de pe raza Secției 5, au avut ca obiect identificarea și legitimarea persoanelor, depistarea persoanelor ale căror documente de identitate au expirat, identificarea persoanelor recunoscute ca fiind recalcitrante și care au fost implicate în scandaluri prin baruri, identificarea minorilor către care se servesc băuturi alcoolice și a persoanelor urmărite la nivel național", a mai adăugat George Munteanu. 

Comentează știrea

Pavel
18 august 2016
Ei nu....

Mai mult ca sigur ca se percep taxe de protectie,insa oamenii nu au incredere ca autoritatile chiar vor sa-i apere si nu sa-i tina subjugate,fiin mana in mana cu interlopii.De fapt,fara protectia reala din partea autoritatilor,nu ar fi fost asa puzderie de interlopi,de clanuri mai celebre decat marii scriitori ai neamului. Daca iei pe strada pe cineva sa-ti spuna rapid cinci nume de scriitori si cinci de lideri de clan,pe pariu ca liderii de clan au notorietate mai mare,ei fiind omniprezenti si de neatins.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6022 secunde