€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Tabără de vară pentru cercetași! Cine poate intra în competiție

Ştire online publicată Vineri, 29 Martie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, a lansat, astăzi, concursul național pentru selecția participanților la cea de-a XIII-a ediție a Taberei de vară pentru cercetași - „Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”. Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”, informează Biroul de presă al MApN.

La ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 14 - 21 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre, se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele VI-VII și IX-XI.

Opt locuri, din cele 42 disponibile, vor fi ocupate de tineri instituționalizați din învățământul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs și sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din învățământul gimnazial și 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din învățământul liceal.

Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și Uniunea Europeană.

În prima etapă (29 martie - 9 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (10 - 21 aprilie), echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape se califică, urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 22 - 26 aprilie, juriul competiției va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă și va întocmi clasamentul concursului pe baza punctajului obținut.

Detaliile cu privire la organizarea taberei, condițiile și regulile de participare, precum și datele de contact pot fi obținute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7163 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3911 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7651 secunde