Sute de polițiști vor asigura protecția la Ziua Marinei Române

231
Sute de polițiști vor asigura protecția la Ziua Marinei Române - sutedepolitisti2-1502465587.jpg
Peste 350 de polițiști constănțeni vor fi prezenți la datorie, în mini-vacanța din perioada 11-15 august, când se va celebra și Ziua Marinei Române.

"Fiind cunoscut faptul că în perioada premergătoare Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului și de Ziua Marinei Române au loc manifestări religioase, ceremoniale și exerciții militare cu participarea unui public numeros, se impune luarea unor măsuri corespunzătoare din partea polițiștilor pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică", afirmă reprezentanții IPJ Constanța.

În acest sens, polițiștii constănțeni vor stabili de comun acord cu reprezentanții Jandarmeriei Constanța, modul de dispunere și acțiune al dispozitivelor mixte de ordine și siguranță publică în zona lăcașelor de cult și în alte zone de interes operativ, precum și adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfășurării slujbelor religioase și exercițiilor militare.

Astfel, echipaje de patrulare ale Poliției Rutiere, în cooperare cu polițiști locali, vor acționa în zona peninsulară a municipiului Constanța la orele de vârf, pe principalele artere din zonele adiacente, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației pe principalele artere rutiere.

De asemenea, efective de polițiști în uniformă, dar și în ținută civilă vor fi prezenți în locurile aglomerate din preajma lăcașelor de cult pentru a preveni furturile din buzunare și din poșete. În zonele cu aflux de credincioși sau turiști se vor pregăti rezervele de intervenție pe timpul desfășurării manifestărilor religioase, care să poată acționa pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale vor monitoriza stările conflictuale și vor intensifica controalele în locuri pretabile săvârșirii infracțiunilor, prin activități de prevenire și combatere a infracțiunilor de natură judiciară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.409 secunde