Sute de polițiști din Constanța, acuzați că nu-și fac treaba!

1388
5
Sute de polițiști din Constanța, acuzați că nu-și fac treaba! - fondpolitistianchetatireclamati-1347810962.jpg
Sunteți nemulțumit de modul cum a acționat polițistul căruia i-ați cerut ajutorul, cel care v-a tras pe dreapta sau vă cercetează într-un dosar penal? Trebuie să știți că legislația vă dă dreptul să-l reclamați conducerii Poliției Constanța. Sute de polițiști au fost "pârâți" de la începutul anului, dintre care o parte au fost sancționați disciplinar, iar alți câțiva chiar fac, în prezent, obiectul unor dosare penale.


Este de datoria lor să vegheze la respectarea legii, dar câteodată fie fac exces de zel, fie închid ochii la unele fărădelegi sau, și mai grav, tentația este prea mare și trec de partea cealaltă a baricadei. În astfel de situații, polițiștii sunt cercetați, inițial, de colegii lor de la Biroul de Control Intern. Aici ajung toate reclamațiile formulate de constănțenii care, într-un fel sau altul, au intrat în contact cu Poliția Constanța și au fost nemulțumiți. 


Tot mai mulți polițiști reclamați 
Iar numărul celor care consideră că nu au fost tratați corect de polițiștii constănțeni este destul de ridicat. Astfel, potrivit datelor puse la dispoziție de conducerea inspectoratului constănțean, în primul semestru din 2012 au fost înregistrate 324 de sesizări și plângeri privind diferite aspecte legate de activitatea lucrătorilor de poliție din județul nostru. 
"Reclamațiile se referă la nemulțumiri privind modul de efectuare a cercetărilor în dosarele penale, comportamentul necorespunzător al polițiștilor, soluționarea în mod nesatisfăcător a unor plângeri sau sesizări formulate de petenți în scris sau telefonic - inclusiv la Serviciul unic de urgență 112! -  dar și întocmirea abuzivă sau din contră, neîntocmirea unor acte de constatare sau sancționare contravențională contrar dorințelor petenților. De asemenea, au fost reclamate, în cazuri rare, și fapte de violență săvârșite de polițiști împotriva petenților", a explicat comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța. 
Numărul este în creștere comparativ cu anii trecuți - de exemplu, în 2011, în aceeași perioadă, au fost reclamați 280 de polițiști. 


20 de polițiști s-au ales cu dosare penale 
Cea mai mare parte a sesizărilor au fost soluționate deja, având în vedere OG 27/2002 privind soluționarea petițiilor, conform căreia orice instituție publică este obligată să răspundă reclamațiilor sau sesizărilor în termen de 30 de zile de la înregistrarea petiției. În majoritatea situațiilor, polițiștii au fost găsiți nevinovați; au existat însă și plângeri soluționate cu tragerea la răspundere a oamenilor legii. 
Astfel, potrivit șefului Poliției Constanța, 54 dintre polițiștii reclamați au fost propuși pentru măsuri de natură disciplinară - respectiv avertisment pentru cei aflați la prima abatere și tăieri din salarii pentru ceilalți -, alți 26 de polițiști urmează să fie cercetați de procurori în diverse dosare penale. 
"Șapte petiții au fost trimise la Direcția Generală Anticorupție, fiind sesizate posibile fapte de corupție", a completat comisarul șef Burlacu. 


Cum și unde se depun reclamațiile? 
Constănțenii care doresc să sesizeze reprezentanții Poliției Constanța cu privire la conduita vreunuia dintre angajați trebuie să știe că o pot face la punctul de acces 1 în inspectorat, înscriindu-se în audiență la comisarul șef Valentin Burlacu, la adjuncții săi - comisarii șefi Adrian Rapotan și Camil Manea, dar și prin trimiterea unei scrisori sau email. Neapărat trebuie precizate toate datele de contact și identitate. 
Totodată, trebuie subliniat că nu există limită de timp pentru depunerea sesizărilor, iar răspunsul va fi transmis într-o lună de zile. 


Comentează știrea

mangaliot
17 septembrie 2012
Pescaru la pescuit

La Mangalia persista o situatie ingijoratoare de foarte multa vreme.Aici politia este ca si inexistenta,in frunte cu comandatul Pescaru care este intr-un concediu permanent,iar subordonatii au luat exemplu sefului.Dl BURLACU faceti ordine iar cei ce nu au chef de munca sa lase locul celor tineri

nelu
17 septembrie 2012
ar fi mai simplu

dati exemplu de UNUL singur care-si face treaba...

cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial caci cel national l-am depasit deja)
17 septembrie 2012
preaiubitului si stimatului tovaras primar RADU STEFAN MAZARE si prea stimatilor tovarasi din primarie si ecarisaj,-multumim din inima ca ne lasati sa traim bine mersi pe toate strazile si sa ne inmultim de la luna la luna si de la an

suntem recunoscatori si ne vom ruga cand vom ajumge in raiul cainilor pt voi..ham ham ham!!!

Stan pățitu
17 septembrie 2012
Fiți corecți stimați jurnaliști

Un articol slab dacă nu foarte slab. Atât de slab că autorul a uitat să se semneze. Sau poate îi este teamă ?! Dragă jurnalist/jurnalistă dreptul de petiționare este garantat de Constituția României. Orice cetățean este liber și are dreptul să reclame ceea ce vrea. Asta nu înseamnă că orice reclamă un cetățean se adeverește a fi și adevărat sau că dacă a fost întocmit un dosar penal, gata polițistul este vinovat. Orice cetățean, sau mă rog polițist sau nu, beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la o hotărâre judecătorească definitivă, lucru de care domnia voastră a cam uitat sau nu aveți habar. Dacă sute de polițiști sunt acuzați că nu își fac treaba, cine o face în locul lor ? Dumnezeu din cer ? Și nu uitați un lucru important, cei la de la control intern sunt doar niște habarniști care nu au pus mâna în viața lor pe un hoț dar au pretenția de a se numi polițiști și care din dorința arzătoare de a își justifica cumva existența fac tot posibilul să caute vinovații acolo unde nu sunt. Cam așa stau lucrurile. Dacă nu credeți mergeți să vedeți cum reclamă unii că avioanele zboară prea jos sau dimineață este prea frig. Prietenii știu de ce.

Datn Pățitu
22 septembrie 2012
Mea culpa

Mea culpa pentru faptul că nu am văzut că ați semnat articolul. Din păcate platforma ziarului nu permite editarea mesajelor altfel aș fi făcut corectura. Îmi mențin însă opinia cu privire la modul tendențios în care ați prezentat situația. Sunt convins că pădure fără uscături nu există și este adevărat că există și polițiști care nu fac cinste uniformei dar de aici și până la titlul articolului este prea mult.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Criză de chipiuri pe străzile din Constanța!
Pagina a fost generata in 0.4426 secunde