Sute de kilograme de pește, confiscate de polițiștii de frontieră

185
Sute de kilograme de pește, confiscate de polițiștii de frontieră - sutedekilogramedepeste-1583791176.jpg

Articole de la același autor

Aproape 300 de kilograme de pește au fost confiscate de polițiștii de frontieră în week-end. Oamenii legii au depistat două transporturi cu pește pentru care nu existau documente de provenință și au deschis dosare de cercetare pentru două persoane.


Astfel, sâmbătă, 7 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona trecerii cu bacul, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, cu domiciliul pe raza municipiului București.


"În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 220 kg pește, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale.


Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește și deținerea uneltelor de plasă tip monofilament", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.


Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, județul Tulcea, au oprit pentru control pe raza localității Garvăn, un alt autoturism, în care au descoperit cantitatea de 18,8 kg pește, din familia sturionilor, în stare congelată, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. Și în acest caz au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit, deținere, transport sau comercializare a sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6376 secunde