Suspiciuni de evaziune fiscală! Procurorii DIICOT au descins la Daewoo Mangalia

638
2
Suspiciuni de evaziune fiscală! Procurorii DIICOT au descins la Daewoo Mangalia - evaziunefiscalade11milioanedeeur-1437672337.jpg

Articole de la același autor

Peste 50 de locații au fost luate cu asalt, ieri dimineață, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța. După mai mult timp în care au făcut verificări, ieri, oamenii legii au pornit ofensiva. 


Anchetatorii au descins în Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Botoșani și în municipiul București. Vizate au fost mai multe societăți comerciale și administratorii acestora. Oamenii legii spun că indivizii sunt bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. 


Una dintre percheziții a avut loc la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, vizați fiind mai mulți coreeni. 


"Din investigațiile desfășurate, a rezultat că, în perioada 2012-2015, mai mulți cetățeni coreeni și români, prin intermediul unor societăți comerciale din România, deținute sau controlate de aceștia, au contractat diverse lucrări de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societăți comerciale cu un comportament fiscal inadecvat (de tip fantomă), pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii TVA și a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate", au precizat procurorii DIICOT. 


Ulterior, banii care intrau în conturile firmelor fantomă erau retrași de membrii grupului. Într-un final, aceștia ajungeau la liderii grupării. Anchetatorii au stabilit că, prin acțiunile lor, in-divizii au prejudiciat statul cu aproximativ 11 milioane lei. La finalul perchezițiilor, la sediul DIICOT Constanța au ajuns nouă indivizi pentru audieri. Pentru a recupera o parte din prejudiciul cauzat, oamenii legii au dispus punerea sechestrului pe bunurile suspecților. 


Comentează știrea

PE COMANESCU GSP NU IL VEDETI?
24 iulie 2015
PE COMANESCU GSP NU IL VEDETI?

PE COMANESCU GSP NU IL VEDETI?

popescu dna olteanu
24 iulie 2015
corupzione

Despre Daewoo Craiova de ce nu mai scrie nimeni??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde