Surse: Laura Codruța Kovesi, plasată sub control judiciar

349
Surse: Laura Codruța Kovesi, plasată sub control judiciar - kovesi-1553799196.jpg

Articole recomandate

Fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi a fost plasată, astăzi, sub control judiciar de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa, au declarat surse judiciare, pentru Agerpres.

Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat că are calitatea de inculpat în acest dosar.

Kovesi a fost audiată peste șase ore la SIIJ, iar la ieșire a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa, considerând că aceasta este o măsură de a-i închide gura.

"În acest moment, am interdicție de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, și nici cu privire la acest dosar. Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărțui în continuare pe toți cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se știe, sunt într-o procedură internațională, în care am ieșit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcție (șef al Parchetului European - n.r.) a ajuns la anumite cote și din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa", le-a spus Kovesi jurnaliștilor.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Ghiță susținea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9016 secunde