Surpriză pentru militarii români din Afganistan! Descinderi la Kandahar și Kabul

1677
Surpriză pentru militarii români din Afganistan! Descinderi la Kandahar și Kabul - militari-1576658582.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor interne, Marcel Vela, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au efectuat, ieri, o vizită de lucru în Afganistan.

Din delegație, au mai făcut parte generali și ofițeri aflați la comanda structurilor care conduc și coordonează forțele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii și dislocării în teatrul de operații, informează Biroul de presă al MApN.

În prima parte a vizitei, delegația oficială s-a deplasat în Baza Militară Kandahar. Ministrul Apărării naționale s-a întâlnit cu militarii Batalionului 495 Protecția Forței "Ștefan Șoverth", cu detașamentul care încadrează Elementul Național de Sprijin, precum și cu militarii care execută misiuni în cadrul Comandamentului de Instruire, Consiliere și Asistență din Regiunea de Sud.

Nicolae-Ionel Ciucă s-a informat cu privire la modul în care își îndeplinesc misiunile efectivele Armatei României dislocate în această regiune a Afganistanului și a discutat cu militarii despre starea echipamentelor și tehnicii cu care acționează, precum și despre aspectele importante pentru desfășurarea misiunilor în teatrul de operații Afganistan.

În partea a doua a zilei, delegația s-a deplasat, cu aeronava C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, de la Kandahar la Kabul, unde s-a întâlnit cu militarii români dislocați în această zonă.

La Kabul, ministrul Ciucă a avut o întrevedere cu generalul-locotenent Giles Hill, locțiitorul comandantului Misiunii NATO Resolute Support (RSM). În cadrul discuțiilor, au fost analizate situația de securitate din Afganistan, contribuția actuală a României cu forțe la RSM, a șasea țară contributoare cu trupe în acest teatru de operații, sprijinul acordat de forțele americane din Afganistan militarilor români în teatrul de operații, precum și intențiile Comandamentului Multinațional pentru anul 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2749 secunde