Comisarul șef Adrian Rapotan, șeful Poliției Constanța:

"Suplinim carențele legii cu scoaterea mai multor polițiști în stradă!"

390
1

Articole de la același autor

Polițiștii rutieriști s-au aflat, și la sfârșitul săptămânii trecute, la datorie, pe străzi. Ei au continuat seria raziilor efectuate în punctele "fierbinți" ale municipiului și județului, pentru descoperirea celor care încalcă prevederile Codului Rutier și a preveni, astfel, accidentele grave. 

Și cu această ocazie, polițiștii au avut o "captură" destul de impresionantă, semn că șoferii și pietonii constănțeni nu sunt printre cei mai disciplinați… 

Astfel, în urma acțiunii de vineri și sâmbătă, polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Constanța au aplicat peste 200 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 62.000 de lei, și au reținut 52 de permise de conducere. De asemenea, oa-menii legii au retras zece certificate de înmatriculare și au constatat 17 infracțiuni, dintre care 11 pentru consum de alcool, trei pentru conducerea unui autovehicul fără permis și tot atâtea pentru refuzul recoltării de probe biologice. 

Mai puține accidente grave, până în 2015 

Comisarul șef Adrian Rapotan, șeful interimar al Poliției Constanța, spune că acțiuni de amploare vor fi desfășurate de rutieriști și pe viitor. "Au fost realizate studii, pentru a stabili care sunt cauzele accidentelor, iar în prezent, Poliția Rutieră acționează masiv pentru reducerea lor. Este o normă impusă de UE, ca până în 2015 să reducem drastic numărul accidentelor grave", a afirmat șeful polițiștilor constănțeni. 

De altfel, acesta a subliniat că, potrivit unui sondaj realizat de polițiști, și cetățenii se simt mult mai în siguranță când știu că forțele de ordine sunt pe străzi. 

"Dacă anii trecuți se spunea că oamenii nu se simt bine, în trafic, atunci când sunt prea mulți polițiști, paradoxal, un sondaj realizat de curând a arătat că oamenii se simt mai în siguranță când întâlnesc un radar", a continuat cms. șef Rapotan. 

"Legea este permisivă, așa că vrem să suplinim carențele legislative printr-o prezență masivă a polițiștilor rutieriști, pentru a preveni accidentele. Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să veghem la respectarea legii. Mi se pare nedrept faptul că, în tot mai multe accidente, auzim că suferă cei care au circulat regulamentar; auzim de situații de genul: per-soane care nu au respectat limita de viteză au intrat pe contrasens și au lovit frontal alte mașini, care circulau regulamentar. De aceea, respectarea limitei legale de viteză este unul dintre obiective. 

De asemenea, sunt vizați și pie-tonii, căci în Constanța indisciplina pietonală este pe locul al treilea în rândul cauzelor accidentelor grave", a subliniat comisarul șef Adrian Rapotan. 

De altfel, de la începutul lunii, de când se desfășoară aceste acțiuni de amploare, au fost deja două zile fără niciun accident! Menționăm că, în 2012, au fost în-registrate 17 astfel de "zile norocoase". 

Comentează știrea

OAMENII DIN ANR NU MAI SUPORTA
4 februarie 2013
NE E RUSINE CU NOUA AUTORITATE NAVALA CORUPTA

TI PUS-O !CURTEA DE CONTURI A INCEPUT CONTROLUL AUTORITATII NAVALE de la OAMENII DIN ANR NU MAI SUPORTA (14:20:22 05 Ianuarie 2013) kostel (11 oct 2012) Ce baiat erai Vali cand lucrai la ANR, acum cand esti pe fonctie dai foc la casa...ai uitat de unde ai plecat si ai sters numerele prietenilolr din agenda.... Gi (4 oct 2012) Greu o sa va fie cu smecherul asta care i-a tras de partea lui pe Olea si Cojocaru de la Colegiul Nautic,ambii spagari de mana intai. DNA sa stea cu ochii pe cei doi ca ei au inceput deja sa ia spagile si sunt incredibil de mari.Peste cateva zile va voi da cu exactitate tarifele pentru fiecare brevet. ANR (3 oct 2012) Omul are dreptate... Autoritatea Navala Romana poate fi mutata oriunde exista un ochi de apa... Ce legatura sa fie intre ea si Portul Constanta? Probabil aceeasi ca intre nea asta si logica... Adica nici una. Dar nu trebuie sa te superi pe valet ca stapanul a luat decizii aiurea... Nu e prost, e smecher! (2 oct 2012) Muta la Bucuresti doar cele mai profitabile aspecte, alea unde se obtin spagile, mita si se fac aranjamentele. Olteanu Eugen e un escroc, pacat ca a lucrat la ANR inainte! de unde vii? (2 oct 2012) Nu din Constanta!?? Nu merita Constanta sa aibe o autoritate nationala aici la Marea Neagra? anr (2 oct 2012) ce fata de mazare adormita in intersectie are... UN CEATATEAN ONORABIL (2 oct 2012) SA LUATI SPAGA LA BUCURESTI CA MAREA NEAGRA INCEPE LA PALATUL VICTORIA!!! NU LA CONSTANTA!!!SANTETI MAI RAI DECAT COMUNISTII imperiul vostru se destrama (20 dec 2012) pacat ca distrugerea ANR ului nu te onoreaza baiete!decaderea anrului ...BRE NU V-AM SPUS CA EL A SPULBERAT ANR UL IN BUCATI?catre nemultumitul Vali Preda: ma baiatule..nu ti-a fost bine cat ai mancat o paine in ANR?asa multumesti? distrugandu-l? ANR-ist (15 oct 2012) Se duce naiba ANR lasat pe mainile lui rodica avram si eugen olteanu, oameni care toata viata au distrus si nu au facut nimic bun. Pacat de institutia care a fost si de munca oamenilor care au contribuit la dezvoltarea ei. acu ' nu i ramane decat sa mute..anr'ul (4 oct 2012) :))) asta tin musai ... sa mute portul la bucuresti ca apartine de ministerul transportuilor...RATATI oameni conduc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4666 secunde