"Superofertele" de pe litoral, confiscate!

Marţi, 16 August 2016
361
În perioada 12-16 august, jandarmii Grupării Mobile Constanța au desfășurat, în stațiunile Mamaia, Costinești și Vama Veche, acțiuni pentru combaterea comerțului ambulant. Sticle cu nămol, pufuleți, porumb fiert, fructe de pădure și multe alte mărfuri, vândute la bucată, găleată sau sticlă, au fost indisponibilizate și distruse. Sancțiunile au fost acordate pe timpul patrulării în mod independent, dar și cu poliția.

"Recomandăm turiștilor să nu mai cumpere de la comercianții ambulanți, mai ales alimentele perisabile care nu respectă nici cele mai elementare norme de igienă, fiind reale pericole pentru sănătatea lor. Acțiunile vor continua și în următoarea perioadă", anunță jandarmii constănțeni.

Jandarmii au acordat 197 de sancțiuni contravenționale în ceea ce privește comerțul ambulant. Din totalul sancțiunilor, 44 au fost avertismente și 153 de amenzi, în sumă totală de 71.100 lei.

Spre exemplu, la începutul săptămânii, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanța a surprins, în Piațeta Cazino din Mamaia, o persoană de 60 de ani, care încerca să comercializeze parfumuri contrafăcute, cu inscripții identice cu cele ale unor mărci înregistrate. Pe numele persoanei au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de punere în circulație, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. 


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.7043 secunde