Comisarul șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța:

"Sunt multe apeluri la 112 care nu au de-a face cu Poliția"

181

Articole de la același autor

Precum în verile trecute, și în acest sezon estival, polițiștii constănțeni se așteaptă la un număr ridicat de solicitări prin Serviciul de urgență 112. 


"Sunt foarte multe apeluri la 112 în timpul verii, multe care nu au de-a face cu Poliția. Sunt apeluri dintre cele mai diverse: oameni care se ceartă pe locul de parcare, oameni care susțin că ospătarul le-a încărcat nota de plată etc. 


Urgență este când viața îți este pusă în pericol. Mulți oameni cred că urgență înseamnă când au o problemă. Dar sunt probleme care pot fi soluționate prin deplasarea la cea mai apropiată unitate de poliție, pentru depunerea unei plângeri. Sunt persoane care, pentru faptul că vecinul le-a adresat injurii, după care a intrat în casă, consideră că au o urgență și dau telefon să vină Poliția. Din păcate, în acest mod, avem foarte multă risipă de resurse, și fi-nanciare, și umane, pentru că Poliția este obligată să meargă la toate sesizările primite prin 112, să verifice", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța. 


Ce este o situație de urgență 
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Serviciul de Tele-comunicații Speciale, "este o situație de urgență atunci când se impune intervenția Poliției, pom-pierilor și salvării, pentru a salva viața, proprietatea și mediul". "Pentru a putea aprecia corect dacă o situație este de urgență, cetățeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare: «Este nevoie de asistența imediată a Poliției, pompierilor sau a salvării pentru a salva viața, proprietatea sau mediul?». Dacă răspunsul este DA, atunci se formează 112 și se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgență ceea ce s-a întâmplat sau ur-mează să se întâmple", mai precizează reprezentanții 112. 


"Anunțați atunci când o per-soană suspectă merge din ușă în ușă, atunci când intră persoane străine pe proprietatea dvs. sau a vecinilor, când o persoană se furișează pe lângă casă sau forțează intrarea unei case sau a unei mașini. 


Anunțați o agresiune la adresa dvs. sau a altcuiva. De exemplu, tocmai vi s-a smuls poșeta și descrierea suspectului și a mașinii poate ajuta Poliția să-și formeze o imagine privind suspectul. 


Sunați imediat la 112 dacă observați că cineva pătrunde în interiorul casei vecinilor dvs. pe fereastră, știind că vecinii sunt plecați în vacanță. Aceasta este o situație de urgență, deoarece este necesară intervenția imediată a Poliției, pentru a apăra pro-prietatea și a descoperi infractorul. Sunteți martor la un accident rutier și un pasager din autovehicul este blocat în interior. Aceasta este, de asemenea, o situație de urgență care trebuie anunțată imediat", au mai precizat reprezentanții STS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0754 secunde