Substanțe toxice, confiscate de polițiști și Garda de Mediu

277
Substanțe toxice, confiscate  de polițiști și Garda de Mediu - substante-1495558791.jpg
Polițiștii au indisponibilizat peste 36 de tone și 6.500 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma a sute de acțiuni efectuate în Constanța și alte 22 de județe, pentru verificarea legalității operațiunilor cu substanțe periculoase. De asemenea, peste 100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

În perioada 15 martie - 17 mai, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat acțiuni desfășurate la nivel național pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor.

Astfel, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul unităților fitosanitare, al Gărzii de Mediu și al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări și controale la 780 de agenți economici care efectuează operațiuni cu acest tip de pro-

duse. De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.480 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 36.059 de kilograme și 6.568 de litri de produse de protecție a plantelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1251 secunde