€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Sub lupa detectivilor particulari: soții infideli și dispăruții de acasă

Ştire online publicată Marţi, 28 Octombrie 2014. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Soții geloase, convinse că partenerii de viață le sunt infideli, părinți îngrijorați, ce vor să știe în orice moment unde se află copilul lor sau familii disperate, ce vor să găsească persoane dispărute de acasă. Rând pe rând, bat la ușa detectivului particular, în căutare de ajutor.

Cu portbagajul mașinii în permanență plin cu haine, cu aparatul foto și camera video la îndemână și priceput în a se trans-forma, în doar câteva minute, „dintr-un golan într-un om de afaceri, pentru ca subiectul sau ținta să nu-și dea seama că este vorba despre aceeași persoană, care în urmă cu puțin timp i-a cerut un foc” - aceasta este doar o parte a ceea ce înseamnă detectivul particular, ne-a spus Bogdănel Nicolau, unul dintre practicanții acestei profesii, din județul Constanța. Căci această meserie presupune mult mai mult decât supraveghe-rea unor parteneri de viață infideli.

Copiii și bolnavii de Alzheimer, supravegheați electronic

Pe lângă abilitatea de a se camufla la vedere, detectivii privați iscodesc cu răbdare trecutul pentru patronii interesați să afle dacă cei pe care vor să-i angajeze au trecut adevărul în C.V-uri - în ultima perioadă tot mai mulți mint în scrisorile de angajare - , fie trecând mai multe slujbe decât au avut în realitate, fie „uitând” intenționat job-urile de unde au plecat cu coada între picioare - sau cercetează cu atenție acte, pentru cei care doresc să-și recupereze, prin procese civile, terenuri sau bunuri etc.

Cazurile cele mai dificile sunt, însă, cele în care trebuie să dea de urma unor persoane dispărute de acasă, este de părere detectivul particular Mihai Mircea Strîmbeanu. „Dacă la infidelități, de exemplu, clientul ne indică unde se află subiectul, care este programul, în cazul persoanelor dispărute avem o fotografie și câteva informații. Pornim de aici și trebuie să scotocim. Am avut un caz, un tânăr de 26 de ani dispărut de acasă, familia era disperată și am reușit să-l găsesc în trei zile”, ne-a spus detectivul.

Noul trend în acest domeniu este supravegherea copiilor și a bolnavilor de Alzheimer cu ajutorul softurilor și a dispozitivelor electronice. „Împreună cu o firmă de profil, dezvoltăm o platformă soft pentru a veni în sprijinul părinților, dar și a rudelor persoanelor care au fost diagnosticate cu Alzheimer”, ne-a precizat detectivul privat Bogdănel Nicolau, având în vedere solicitările pe care le-a primit în ultima perioadă. Subiecții pot fi supravegheați cu ajutorul unui soft pe telefonul mobil sau cu un dispozitiv de mici dimensiuni, cu monitorizare online, care va putea transmite traseul urmat de copii sau dacă bolnavii au părăsit locuința ori clinica unde au fost internați. Iar, având în vedere tentațiile din ce în ce mai periculoase pentru copii, tot mai mulți părinți se arată interesați de aceste dispozitive oferite de firmele de detectivi particulari.

Cât costă o oră de filaj?

Lista de servicii pe care le oferă detectivul particular este lungă, dar și tarifele sunt pe măsură. Astfel, prețul filajului pornește de la 10 euro și poate să ajungă până la 100 euro/oră, în funcție de complexitatea cazului, și anume dacă urmărirea presupune deplasarea în alte județe sau chiar și în altă țară, dacă este de lungă durată etc. Pentru supravegherea electronică tariful este în jur de 6 euro/lună, iar pentru infiltrarea unui detectiv se percepe în jur de 30 de euro/oră.

La detectivul privat, precum la preot!

La ora actuală, detectivii particulari din România sunt recunoscuți peste hotare pentru profesionalismul de care dau dovadă, ne-au precizat reprezentanții acestei meserii. Cu toate acestea, trebuie remarcat că oamenii încă se tem să apeleze la serviciile unui detectiv. Motivul? „Se tem să-și dezvăluie problemele unui străin. Dar trebuie să știe că detectivul particular este precum doctorul sau preotul: informațiile împărtășite sunt confidențiale!”, a subliniat Bogdănel Nicolau.

La un aspect trebuie să fie atenți constănțenii, dacă nu vor să se trezească cu banii dați, și fără informații, ca detectivul privat la care apelează să fie atestat, licențiat și să încheie cu el un contract de prestări servicii, cu clauze concrete de confidențialitate. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 24 aprilie Foto : Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă 4391 vizite, 0 comentarii Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă
Cultură-Educație
ieri, ora 19:10 Foto : S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța! 1154 vizite, 0 comentarii S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța!
Economie
miercuri, 24 aprilie Foto : Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul 1117 vizite, 0 comentarii Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6999 secunde