STS: Site-ul oficial al Președinției României nu a fost "spart" niciodată

110
STS: Site-ul oficial al Președinției României nu a fost

Articole recomandate

Serviciul de Telecomunicații Speciale, administratorul site-ului Președinției, afirmă că acesta nu a fost "spart" niciodată.
Precizările au fost făcute în contextul în care DIICOT a anunțat că audiază un bărbat suspectat de accesare fără drept a sistemului informatic al serverului www.presidency.ro. 
Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au precizat miercuri precizează că site-ul Președinției nu a fost "spart niciodată", iar STS nu a depus vreo plângere penală în acest sens, potrivit Mediafax.
"Administratorul site-ului www.presidency.ro este Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Site-ul menționat nu a fost spart niciodată. STS nu a făcut niciodată vreo plângere penala în acest sens", menționează reprezentanții STS.
Un bărbat suspectat că a spart site-ul oficial al Președinției pentru a obține date informatice și că a obținut ilegal date de pe 62.000 de card-uri bancare de pe care apoi a retras bani este audiat, miercuri, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu mai multe persoane.
Există suspiciuni că bărbatul "a procedat la accesarea fără drept a sistemului informatic care găzduiește server-ul www.presidency.ro, site-ul oficial al Președinției României, accesul la acest sistem informatic fiind restricționat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, în scopul obținerii de date informatice, prin folosirea fără drept a unor programe deținute și utilizate pentru efectuarea unor atacuri informatice".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3921 secunde