Strigăt de ajutor în miez de noapte: "Sunt căzută de ieri în casă, nu am la cine apela!"

301

Articole de la același autor

Un apel disperat, în miez de noapte. Salvatorii SMURD erau solicitați de o femeie să îi salveze viața. Era căzută în locuință de cu o zi înainte, nu avea putere să se ridice și nici posibilitatea să sune pe altcineva. Victima nu a putut să le spună militarilor unde era locuința ei, așa că, în puterea nopții, militarii au luat la rând străzile din comuna 23 August, sperând doar că vor ajunge la timp.

Când ajung să aibă nevoie de ajutorul salvatorilor de la SMURD sau de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, victimele nu sunt mereu destul de lucide pentru a oferi toate informațiile de care au nevoie militarii pentru a le veni în sprijin. În special în aceste situații, se vede "măiestria" salvatorilor, care reușesc, cu insistență și spirit de observație, să-și ducă la bun sfârșit misiunile.

Așa s-a întâmplat, în urmă cu câteva zile, și în județul Constanța. Târziu în noapte, o femeie a cerut sprijinul militarilor, fără a putea însă să le spună, cu exactitate, unde se află. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au făcut public modul în care s-a desfășurat intervenția.

Pe bâjbâite, în miez de noapte, în căutarea victimei

- Alo, pompierii SMURD, ce urgență aveți?

La celălalt capăt al firului se aude o voce plăpândă. Era aproape ora 1 noaptea.

- Veniți, vă rog, veniți! Sunt căzută în casă și nu mă pot ridica.

- Doamnă, aveți probleme medicale? Vă este rău? Cum ați căzut?

- Maică, sunt căzută de ieri și nu am credit pe telefon să sun copiii, nici nu știu numărul de telefon. Vă rog, veniți că încep să tremur!

- Doamnă, spuneți-mi, vă rog, adresa unde să trimitem echipajele. Puteți să ajungeți la ușă să deschideți?

- Nu pot, maică, nu pot!

- Spuneți, pe ce stradă aveți casa?

Singurele detalii pe care le-am înțeles au fost o stradă, numărul 25 și faptul că strada este spre mare, în localitatea 23 August. S-a sunat la Poliție și s-a cerut sprijin un echipaj. Ambulanța era în ascultare în tot acest timp. Pompierii Secției Mangalia au plecat spre locul indicat, cu mențiunea să verifice împreună cu Poliția exactitatea adresei. La momentul ajungerii pe strada indicată, atât pompierii cât și Poliția și Ambulanța nu au putut identifica casa cu numărul 25.

- Dispeceratul, suntem autospeciala de la Mangalia, nu găsim adresa indicată. Încercați să reluați legătura cu apelanta?

Imediat, operatorul de la Ambulanță a sunat din nou.

- Doamnă, unde să vină colegii mei, pentru că sunt pe o stradă și nu găsesc?

- Maică, eu sunt pe jos în casă și le fac lumină cu telefonul. Vă rog, să vină!

Femeia suferise un accident vascular

Doamna a mai dat câteva amănunte, le-am transmis colegilor… Pompierii, împreună cu Poliția și echipajul medical, au început să caute pe străzi, după noile amănunte date de femeie. Se lăsase liniștea în dispecerat… Dintr-o dată se aude:

- Dispeceratul! Dispeceratul! Am găsit o casă cu numărul 25! O să intrăm în curte, se aude o voce din interior!

- Sigur, intră cu grijă! Poliția și Ambulanța sunt cu voi?

- Da, da, sunt!

- Așteptăm vești. Intrați cu grijă și strigați la geam, vedeți dacă vă răspunde, dacă este persoana pe care o căutați.

- Dispeceratul, aici este. O vedem pe geam, luminează cu telefonul!

- Ați intrat? În ce stare este doamna?

- Am intrat. Este conștientă, colegii de la Ambulanță cred că a făcut un accident vascular. O vor transporta la spital.

XXX

"Acesta este un fapt real, petrecut în Dispeceratul ISU Dobrogea, în urmă cu doar câteva zile. Ei sunt eroii care, chiar și atunci când nu au toate detaliile exacte pentru a ajunge la caz, colaborează cu celelalte arme și la final îndeplinesc misiunea cu succes!", au mai subliniat reprezentanții ISU Dobrogea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6527 secunde