Stop importului de deșeuri! Alte containere pline cu gunoaie, oprite la graniță!

240
Stop importului de deșeuri! Alte containere pline cu gunoaie, oprite la graniță! - containeredeseuri5-1620669446.jpg

Articole de la același autor

În continuarea cercetărilor de la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, comisarii de mediu și vameșii au controlat alte 15 containere aflate în Portul Constanța Sud Agigea. Containerele erau destinate aceleiași firme din Prahova, unde urmau să ajungă și containerele controlate săptămâna trecută. La fel, oamenii legii au descoperit că datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale nu corespund realității, căci mărfurile erau de fapt deșeuri, un amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest. În total, au fost găsite aproximativ 300 de tone.

Precum în cazurile anterioare, s-a luat decizia să nu se permită importul pe teritoriul României al containerelor și s-a dispus returnarea lor în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale și nerespectarea regimului deșeurilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4194 secunde