Stațiunile constănțene sunt păzite, vara asta, de jandarmi

397
Peste 400 de jandarmi constănțeni sunt prezenți pe litoralul românesc în acest sezon estival, 24 de ore din 24, în misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice. Cei 300 de jandarmi ai Grupării Mobile "Tomis" și alți 110 ai Inspectoratului Județean Constanța sunt pregătiți să acționeze în cadrul "Planului de Acțiune Litoral - 2012", care prevede patrularea în sistem integrat, cu Poliția și Poliția de Frontieră.

Militarii Inspectoratului de Jan-darmi Județean Constanța sunt prezenți în stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. Jandarmi din cadrul Grupării Mobile "TOMIS" acționează în zona turistică Năvodari, stațiunile Mamaia, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol și Constanța (în zona Falezei, Cazinoului, Portul Tomis, plaja Modern).

Pentru siguranța turiștilor și în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanței petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuiește cetățenii: l Să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme l Să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați sau ale autoturismelor l Să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate l Dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordați de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetățenii pot apela non-stop numărul unic de urgențe 112. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde