SRI mai are de transferat către CNSAS 50.000 de dosare

547
SRI mai are de transferat către CNSAS 50.000 de dosare - maior60044600-1319877726.jpg
Directorul SRI a declarat aseară, la Antena 3, că Serviciul mai are de trimis către CNSAS 50.000 de dosare ale fostei Securități.

Directorul SRI, George Maior, a declarat aseară, într-o emisiune la Antena 3, că Serviciul mai are de direcționat către CNSAS 50.000 de dosare, legate de aspecte ce țin încă de securitatea națională, dar care în timp se vor "perima". Maior a apreciat că până la finalul mandatului său dosarele vor ajunge la Consiliu.

"Mai sunt foarte puține, aproximativ 50.000 de dosare din peste 10 milioane de dosare care au fost transferate la CNSAS – cred că cel mai mare transfer de arhivă al unui serviciu din Europa Centrală și de Est", a explicat șeful SRI, vineri seară, la Antena 3, potrivit NewsIn.

"Până când îmi termin mandatul, vreau ca toate acestea să fie transferate către CNSAS. Nici o situație legată de vreun cetățean român să nu mai fie în posesia Serviciului. Și cele care sunt, sunt legate de fenomene de securitate națională care pot afecta în continuare această securitate națională. Dar în timp ele se perimă din punct de vedere istoric și al acestei circumstanțe și vor fi toate transferate la CNSAS", a adăugat George Maior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6969 secunde