SRI: Atacul cibernetic de la MAE a vizat anumiți angajați

343
1
SRI: Atacul cibernetic de la MAE a vizat anumiți angajați - atac2-1495038795.jpg
Apar detalii despre atacul cibernetic de săptămâna trecută. Spre exemplu, atacul asupra Ministerului român de Externe a fostul unul țintit. A vizat anumiți angajați. Declarația a fost făcută de șeful centrului de securitate informatică de la SRI. Acesta mai spune că celelalte atacuri care au afectat instituțile statului sau entități private din România au fost de altă natură.


"Atacul de la MAE a fost un atac țintit chirurgical, de tip advanced persistent threat. În spatele acestui atac de obicei stă un actor statal. A fost un atac țintit pe anumiți angajați de acolo, noi am interceptat atacul respectiv, l-am oprit", a spus Anton Rog, directorul centrului Cyberint al SRI.

Servciul Român de Informații a confirmat că a existat o tentativă de atac cibernetic asupra Ministerului de Externe. Acesta a fost contracarat prin "mijloace specifice", spun reprezentanții serviciului, potrivit Digi24.ro.

Potrivit SRI, tentativa de atac cibernetic a fost derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear. Aceasta ar raporta GRU, serviciul de informații al armatei ruse.

Unul dintre e-mailurile care ar fi fost trimise către MAE român conținea un document Word intitulat "Atacul lui Trump asupra Siriei". Dacă ar fi fost deschis de către un sistem nesecurizat sau vulnerabil în același timp s-ar descărca și un virus care ar permite accesul de la distanță în acel calculator.



Comentează știrea

Nelamurit
18 mai 2017
atac

Raman cu impresia ca iar am fost prinsi cu ,,pantalonii in vine ,, .Nu se poate publica un algoritm de proceduri in aceste situatii ...? Macar un ...,,scoateti imediat calculatoarele din priza,,......??! N-avem proceduri de actiune cand scapa un animal salbatic intr-o localitate...n-avem proceduri cand cade un copil intr-o fantana cu diametrul mic... cred ca pe undeva se traieste un ,,,dolce farniente ,,..pe bani publici...poate aici la IT sa ne trezim si sa facem ceva...!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9795 secunde