Sporurile magistraților de la Tribunalul Constanța nu depășesc 30% din salariul de bază

148
Sporurile magistraților de la Tribunalul Constanța nu depășesc 30% din salariul de bază - salariitribunal-1613672644.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Tribunalului Constanța a transmis un comunicat de presă, pentru a infirma zvonurile cum că judecătorii respectivei instituții ar primi sporuri în valoare de 85% din salariu.

„Conform art. 25 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a indemnizațiilor de încadrare a indemnizațiilor lunare, după caz. Tribunalul Constanța, în calitate de ordonator terțiar de credite, pentru personalul propriu cel al judecătoriilor din raza teritorială, respectă întru totul această prevedere legală, suma sporurilor nedepășind, nici pe total buget alocat drepturilor salariale, nici pe fiecare salariat în parte, procentul de 30% din suma drepturilor salariale de bază. De asemenea, sporurile acordate sunt strict cele prevăzute de legislația în vigoare”, au arătat reprezentanții instanței de judecată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde