Spitalul Floreasca: Dosar penal în cazul pacientei arse

232
Spitalul Floreasca: Dosar penal în cazul pacientei arse - 2-1577698328.jpg

Articole recomandate

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Poliția Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri. Azi va fi făcută și autopsia pentru a se stabili cauza morții cu exactitate.

În cadrul anchetei vor avea loc și audieri. Până acum, polițiștii au ridicat documente de la Spitalul Floreasca. Familia pacientei nu a depus până acum o plângere penală.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, intenționa și el să depună azi o plângere la Parchetul General.

Familia femeii de 66 de ani care a murit aseară după ce a fost arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca spune că a aflat din presă despre gravitatea incidentului. Rudele femeii mai spun că aceasta a fost internată la Spitalul Floreasca pe 13 decembrie, pentru o primă intervenție chirurgicală pentru cancerul pancreatic de care suferea, iar "evoluția mamei a fost una favorabilă, comunicând în permanentă cu familia. Mama se simțea norocoasă pentru șansa care i se oferise și bucuroasă că se simțea mai bine."

Membrii familiei spun că nimeni din spital nu le-a explicat clar ce s-a întâmplat în timpul celei de-a doua operații, când femeia a fost incendiată pe masa de operație și a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului: "Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații "nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat", spun rudele femeii.

Familia povestește că "în dimineața zilei de 22.12.2019, am fost contactați telefonic de o colegă de salon a mamei, care ne-a adus la cunoștință faptul că mama a fost dusă de urgență la blocul operator, deoarece pe parcursul nopții starea ei s-a înrăutățit. La aflarea acestei vești, ne-am deplasat de urgență la Spitalul Floreasca, pentru a află mai multe detalii despre starea ei. Din discuțiile purtate cu reprezentanții spitalului, a reieșit faptul că intervenția chirurgicală de pe 22.12.2019 a fost necesară de urgență, datorită unei hemoragii interne. În plus, ne-a fost menționat faptul că, în timpul operației, a avut loc un accident în urmă căruia mama a suferit arsuri de gradul 2. Atunci când am solicitat mai multe detalii, ni s-a spus că nu se știe decât că a fost un accident."

Din blocul operator, pacienta a fost transferată la AȚI (Terapie Intensivă) și ulterior, în dată de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secția AȚI Marii Arși. În tot acest timp, familia a solicitat informații detaliate cu privire la incidentul produs în sala de operație și de gravitatea acestuia. "Precizăm că, în tot acest timp, familia a fost conștientă de gravitatea bolii (cancer pancreatic), dar incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat", se arată în comunicatul transmis de familia femeii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde