SPITAL MILITAR LA CONSTANȚA. Va fi construit pe terenul unde ar fi trebuit sa se construiasca Spitalul Regional

22741
SPITAL MILITAR LA CONSTANȚA. Va fi construit pe terenul unde ar fi trebuit sa se construiasca Spitalul Regional - spital1-1584824602.jpg

Articole de la același autor

Un spital militar va fi amenajat, in zilele urmatoare, la Constanta, pe terenul unde ar fi trebuit sa se construiasca Spitalul Regional.




Guvernul României dotează Constanța cu spital militar de campanie pentru a avea efective pregătite în lupta cu pandemia COVID-19
 
Ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României anunță că trimite un spital mobil cu capacități de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19. Prefectul recomandă plasarea acestei facilități medicale pe terenul Ministerului Sănătății pe care trebuia construit în ultimii 4 ani Spitalul Regional din Constanța.


Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.


În plus, tot ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția COVID-19 pentru pacienții testați.


"Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei", a declarat George-Sergiu NICULESCU, Prefectul Județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7051 secunde