Specialiști: COVID-19 nu se răspândește prin apă

Marţi, 26 Mai 2020
635
Noul coronavirus nu trăiește în apa din piscine, spun experții în sănătate publică din Statele Unite. "Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor și a căzilor", a transmis Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA.


"Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul", a spus Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee's College of Nursing.


De asemenea, oamenii de știință spun că virusul este puțin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor și mărilor. Similar, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deși apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puțin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.


"Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul", a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară și imunologie la Keck School of Medicine. "Efectul de diluare este atât de puternic", a adăugat aceasta, potrivit digi24.ro.


Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiștii. Virusul poate supraviețui pe suprafețele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafața șezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.


Pagina a fost generata in 0.4337 secunde