Spargeri ca-n filme pe litoral! Trei bărbați cu cagule furau la ore fixe din noapte

2423
1
Spargeri ca-n filme pe litoral! Trei bărbați cu cagule furau la ore fixe din noapte - treibarbati1-1469116873.jpg
Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, au băgat spaima-n litoralul românesc, după ce au dat spargeri în Mangalia, Neptun, Olimp, Eforie Nord și Negru Vodă. Ținta spărgătorilor erau magazinele mixte, iar ora preferată a lor era 03.30. După ce au reușit să dea de un fir, polițiștii constănțeni au muncit asiduu pentru a da de urma grupului infracțional organizat, care a creat un prejudiciu de peste 78.000 de lei.

Marius Mihai, Alin Barbu și Marius Bratu, în vârstă de 18, 20, respectiv 32 de ani, sunt cei bănuiți de polițiști că sunt autorii jafurilor planificate minuțios, la aceeași oră.

"Acționau cu predilecție în jurul orei 03.30, la toate cele patru fapte pe care le-am descoperit. Prima faptă a fost produsă în noaptea de 29 spre 30 iunie, pe raza municipiului Mangalia, la o societate situată pe strada Rozelor. Apoi, în noaptea de 1 spre 2 iulie, tot la ora 03.30, au intrat într-un magazin situat în stațiunea Neptun. Câteva zile mai târziu, în noaptea dintre 5 și 6 iulie, la 03.30, cei trei dau o spargere la o societate din Negru Vodă. Pentru ultima spargere, în noapte de 6 spre 7 iulie, au mers la Eforie Nord și au intrat într-o societate cu bunuri alimentare și nealimentare", povestesc anchetatorii.

Societățile vizate erau magazine mixte din localitățile precizate și, chiar dacă erau dotate cu camere de supraveghere, acesta nu era un impediment în fața hoților. Aceștia planificau fiecare spargere și nu se fereau să schimbe poziția camerelor astfel încât să nu cuprindă unghiul de intrare în societățile comerciale. Mănușile din piele și cagulele erau "accesorii" indispensabile pentru cei trei bărbați care riscă să stea după gratii mulți ani.

"Ei studiau foarte bine zonele înainte de a comite spargerile, în sensul că cercetau în amănunt unde sunt plasate camere, ce unghiuri pot aborda și nu s-au sfiit să schimbe orientarea camerelor de supraveghere, astfel încât să nu se poată vedea când intră prin efracție în societățile comerciale. Mai mult decât atât, ca măsură suplimentară pentru a nu fi depistați, foloseau mănuși pentru a nu lăsa amprente și cagule pentru a nu fi recunoscuți. După ce intrau în societăți, planurile erau respectate în amănunt, iar doi dintre bărbați căutau doar produse ușor vandabile, în special pachete cu țigări, dar și alte bunuri. Cel de-al treilea mergea către casa de marcat, iar dacă era încuiată, o spărgea și lua toți banii, după care se făceau nevăzuți", au mai precizat surse din cadrul anchetei.

v v v

Marius Bratu se află în arest preventiv pentru 30 de zile într-o altă cauză penală, iar Alin Barbu este cercetat sub control judiciar, după ce a fost reținut pe bază de ordonanță. Marius Mihai, în vârstă de 18 ani, a fost identificat și este căutat de polițiștii constănțeni. Prejudiciul de peste 78.000 de lei a fost recuperat în parte. 

Comentează știrea

cititor
22 iulie 2016
nocturna

politia ar trebui sa verifice angajatii din firmele de paza, diverse police-security si barurile non-stop mai ales din cartiere.

Pagina a fost generata in 0.4738 secunde