SPĂLARE DE BANI LA CONSTANȚA! ANAF cere 18 milioane de lei. CINE SUNT CELE ȘASE PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ DE DNA

3104
SPĂLARE DE BANI LA CONSTANȚA! ANAF cere 18 milioane de lei. CINE SUNT CELE ȘASE PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ DE DNA - dna1469450976-1496992628.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Adrian Cristian Dăscălina, Titi Tănase Dinu, Ioan Marius Voina, Marius Dumitru Stan, Ionuț Tudori și Laurențiu Tudori cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat. 


În cursul anului 2010, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Constituirea unei asemenea grupări a fost necesară în vederea atingerii scopului proiectat, respectiv fraudarea bugetului consolidat al statului, spălarea sumelor astfel obținute și însușirea lor de către participanții la circuit.


Concret, în perioada respectivă, inculpații, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament fiscal simulat de tip fantomă, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive privind achiziția de cereale, în condițiile în care, acestea nu întruneau condițiile minime prevăzute de lege pentru a desfășura astfel de activități.


Pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute în maniera de mai sus, inculpații le-au virat în conturile altor firme cu același comportament fiscal de unde erau retrase în aceeași zi, în numerar, prin folosirea unor documente care nu reflectau realitatea.


Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză cu suma de 18.816.568 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Dumitru Marius Stan. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9521 secunde