Șoselele, împânzite de vitezomani. Poliția a scos radarele

156
Șoselele, împânzite de vitezomani. Poliția a scos radarele - viteza-1597762241.jpg

Articole de la același autor

Viteza se numără printre principalele cauze care duc la accidente rutiere, pe șoselele din țara noastră. În perioada 10 - 16 august, polițiștii au desfășurat acțiunea "Speed", cuprinsă în cadrul Calendarului de activități a Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere (ROADPOL), ce a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație cauzate de depășirea regimului legal de viteză.

În cadrul operațiunii, polițiștii au ieșit pe străzi cu radarele și au controlat, la nivelul țării, peste 37.000 de vehicule și au aplicat aproape 21.000 de sancțiuni contravenționale, pentru depășirea vitezei legale. Potrivit oamenilor legii, au fost reținute 2.300 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 km/oră.

"În România, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere.

În primele șase luni ale anului 2020, viteza a generat 19% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând primul loc în ierarhie", au arătat polițiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.38 secunde