Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager al SJU Baia Mare

399
Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager  al SJU Baia Mare - ddd-1586367003.jpg

Articole recomandate

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, Sorin Pintea, și-a retras demisia din postul deținut în unitatea medicală, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Amalia Babici Man, potrivit Agerpres. "Sorina Pintea și-a depus demisia pe 2 martie și a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Județean Maramureș. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui șef sau al unui manager își face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanță nu i-a interzis să-și exercite funcția. Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureș, anunțând că renunță la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimițându-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager", a precizat Amalia Babici Man.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare, județul Maramureș, este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

"În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (...) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect 'proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente', încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. - Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite", se arată în ordonanța procurorilor.

Conform sursei citate, "în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

Curtea de Apel București a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă, să fie eliberată din arest preventiv și să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la IPJ Maramureș, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituție ori de câte este chemată. De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum și cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul și Dan Botorce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5333 secunde