€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Sorin Ovidiu Vîntu, trimis în judecată pentru că i-a dat un milion de euro fostului șef al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu

Ştire online publicată Miercuri, 19 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influență, după ce i-ar fi dat fostului președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu 1.000.000 de euro.


Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu, om de afaceri, în prezent aflat în stare de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.


Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis instanței că, în perioada iulie - noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi promis și remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.


"Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", menționează anchetatorii.


Ulterior, arată sursa citată, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Este vorba despre jurnalistul Liviu Mihaiu.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.


DNA precizează că, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.


"Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, inițial, Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, însă ulterior acesta a revenit asupra deciziei", mai arată DNA.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8329 secunde