Sorin Blejnar, audiat la DNA: E posibil ca Marta să fi fost răpit sau ucis

302
Sorin Blejnar, audiat la DNA: E posibil ca Marta să fi fost răpit sau ucis - blejnar-1348644135.jpg
Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost audiat, astăzi, de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat, alături de Codruț Marta și Viorel Comăniță, pentru că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracțional acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Sorin Blejnar a fost citat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat și pentru ca procurorii să îi prezinte rezultatele unei expertize financiar-contabile făcute în acest caz.

La ieșirea din sedul DNA, unde a stat aproximativ o oră, Sorin Blejnar a reafirmat că nu are legătură cu gruparea de evazioniști.

Blejnar a vorbit și despre fostul său șef de cabinet Codruț Marta, cercetat alături de el în acest dosar, spunând că acesta nu fuge de procurori, ci este posibil să fi fost răpit sau ucis, însă a subliniat că acest lucru poate fi stabilit doar de anchetatori.

El a precizat că speră să nu fie adevărate aceste suspiciuni, dar atunci când dispariția unui om este anchetată de Secția de urmărire criminalistică, "te gândești la orice".

"Era în România când a dispărut", a mai spus Blejnar.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracțional care a inițiat un amplu mecanism evazionist, vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantități de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acest caz mai sunt cercetați Viorel Comăniță - fostul director al Autorității Naționale a Vămilor, Dan Secăreanu - fostul șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța, Codruț Marta - fostul șef de cabinet al lui Blejnar, soții Radu și Dana Nemeș, Mihai Gulea, Ștefan Pușcașu și Ovidiu Ioan Moldovan.

În 5 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au prelungit cu 30 de zile interdicția de a părăsi țara dispusă în cazul lui Sorin Blejnar și al lui Viorel Comăniță, măsura fiind menținută de instanță.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile și imobile aparținând lui Sorin Blejnar, Codruț Marta și Viorel Comăniță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2012
Stire din Eveniment : Daniel Morar rămâne șef la DNA
Pagina a fost generata in 0.9499 secunde