€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Sorin Blejnar, achitat în dosarul Motorina, după ce luase 5 ani de închisoare în primă instanță

Ştire online publicată Luni, 15 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
foto: stiripesurse.ro
Sorin Blejnar, achitat în dosarul Motorina, după ce luase 5 ani de închisoare în primă instanță - media150839911735576000-1555320687.jpg
Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost achitat, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Motorina, după ce în primă instanță el fusese condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În schimb, Radu Nemeș a fost condamnat pentru comiterea a două infracțiuni, iar pedeapsa lui este de 7 ani de închisoare cu executare, potrivit Agerpres. Sentința este definitivă.


Instanța l-a achitat Sorin Blejnar pentru complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală și pentru fapta de constituire a unui grup infracțional organizat (în forma sprijinirii).

Totodată, a fost achitată definitiv și Diana Marina Nemeș pentru constituire a unui grup infracțional organizat (în forma constituirii).


În primă instanță, fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, în 2016, de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina".

Potrivit procurorilor DIICOT Brașov, membrii grupării sprijinite de Sorin Blejnar și Codruț Marta ar fi inițiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziționate în regim suspensiv și comercializate pe piața internă. În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA și peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului fiind estimată la aproape 22 de milioane de lei, au susținut procurorii.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7071 secunde