Sonda săpată de Exxon și Petrom în Marea Neagră indică prezența gazelor naturale

2747
Sonda săpată de Exxon și Petrom în Marea Neagră indică prezența gazelor naturale - sonda-1328286145.jpg

Articole recomandate

Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) și OMV Petrom în Marea Neagră indică prezența gazelor naturale, dar este prematură evaluarea cantităților, au anunțat astăzi cele două companii.
ExxonMobil Exploration and Production Romania, filială a grupului american Exxon Mobil, împreună cu OMV Petrom, companie deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV, derulează lucrări de explorare a hidrocarburilor în Marea Neagră.

Prima sondă săpată de cele două companii, Domino‐1, este amplasată în blocul Neptun, la 170 kilometri de țărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri. Operațiunile de foraj au început la sfârșitul anului trecut.
Directorul general al ExxonMobil Exploration and Production Romania, Ian Fisher, și directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, au avut astăzi o întrevedere cu președintele Traian Băsescu, pe care l-au informat că operațiunea de forare a progresat în ultimele săptămâni, însă a fost încetinită din cauza vremii furtunoase. De altfel, vizita lui Băsescu programată pentru sâmbătă pe vasul de explorare al ExxonMobil din Marea Neagră a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Tragedie în Marea Neagră
Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Economie : Consumul  de gaze, la un record istoric
Pagina a fost generata in 0.5744 secunde