Șoferii Uber, în vizorul polițiștilor de la malul mării

215
Șoferii Uber, în vizorul polițiștilor de la malul mării - rutieraactiune-1595442472.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri din toate județele, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, au acționat în prima jumătate a lunii iulie pentru verificarea legalității transportului public de persoane și respectarea dispozițiilor legale privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 6 - 19 iulie, polițiștii au desfășurat o acțiune la nivel național ce a vizat reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. De asemenea, prin această acțiune, a fost urmărită și verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule, precum și a normelor privind circulația pe drumurile publice.

La nivel național, în urma neregulilor, au fost aplicate peste 5.200 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale, aproape 300 de sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil și aproape 400 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare. De asemenea, au fost reținute peste 1.000 de permise de conducere și aproape 650 de certificate de înmatriculare.

XXX

La nivelul Constanței, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 8.500 de lei și au fost reținute zece certificate de înmatriculare, retrase nouă plăcuțe cu numere de înmatriculare și un permis de conducere. Potrivit surselor din rândul polițiștilor, au fost reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare ale mașinilor care realizau curse Uber, întrucât realizau activități fără a avea toate documentele necesare desfășurării activității în județul de la malul mării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6672 secunde