ȘOFERI, CE PĂRERE AVEȚI? SCHIMBĂRI IMPORTANTE LA LEGEA RCA

669
ȘOFERI, CE PĂRERE AVEȚI? SCHIMBĂRI IMPORTANTE LA LEGEA RCA - adiguratoriipropun1448640016-1500358326.jpg
Norma de aplicare a Legii RCA au fost modificate în sensul că sancțiunea "malus" pentru șoferii cu risc ridicat va fi de 180% în loc de 200%, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Leonardo Badea, după negocierile purtate la Parlament cu transportatorii și asigurătorii.



"Pentru o mai bună gestionare a pieței de asigurări de răspundere civilă auto, care sunt obligatorii doar pentru asigurați, am negociat o creștere a bonus-ului de la 32% la 50%, iar pentru maximul de malus s-a stabilit un nivel de 180%", a spus Leonardo Badea. În proiectul de Normă, publicat recent pe site-ul ASF, maximul de malus era prevăzut să fie de 200%.

Reprezentanții companiilor de transporturi s-au declarat mulțumiți de rezultatele negocierilor, precizând că "acum se încheie povestea începută la protestele din Piața Victoriei".

Legea RCA a intrat în vigoare la 12 iulie, dar încă nu are normele de aplicare, proiectul acestora fiind în dezbatere publică. În urma negocierilor purtate luni, urmează ca noua formă să fie adoptate de către Consiliul ASF și să intre în aplicare "până cel mai târziu la începutul lunii august", a precizat Leonardo Badea.

Prin Legea RCA sunt introduse tarifele de referință pentru polițele de asigurare auto, care înlocuiesc tarifele-plafon (maximale) ce operaseră până la 20 mai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde