€ 4.7569
£ 5.4424
$ 4.1883

Mai multe ştiri online:

Șofer român de TIR, amendat cu 60.000 de euro! A comis aceeași infracțiune două zile la rând, cu două camioane diferite

Ştire online publicată Miercuri, 16 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un șofer român de TIR a fost amendat cu 60.000 de euro în Danemarca, după ce a comis aceeași infracțiune de două ori, două zile la rând, cu două camioane diferite. Chiar și polițiștii danezi au fost uimiți de tupeul bărbatului, a cărui identitate nu au făcut-o, însă, publică.


Întâmplarea a avut loc la începutul lunii mai, informează Observator TV, care citează jv.dk. Mai întâi, pe 2 mai, românul, la volanul unui camion înregistrat în România, a fost oprit la un control de rutină la Vojens.


Polițiștii au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă și de condus și cum diferențele erau foarte mari, românul a primit o amendă de 349.000 de coroane daneze, 47.000 de euro. De asemenea, camionul a fost imobilizat, iar permisul auto al românului reținut temporar.


Apoi, a doua zi, o altă echipă de polițiști a avut surpriza să îl descopere pe român la volanul altui camion, înmatriculat tot în țara noastră, la Padborg, la 50 de kilometri de locul unde fusese amendat cu o zi mai devreme.


Și de această dată, oamenii legii au descoperit probleme la tahograf. L-au amendat cu 100.000 de coroane daneze, 13.000 de euro, i-au confiscat și al doilea camion și va fi trimis în judecată pentru anularea permisului.


Camioanele sunt încă indisponibilizate de poliția daneză, până când șoferul va plăti amenda uriașă, de 60.000 de euro.


În Danemarca, legile privind încălcarea orelor de odihnă și condus pentru șoferii de camion sunt extrem de dure, considerându-se că un șofer care iese pe șosea obosit și încălcând regulile de odihnă pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9155 secunde