Profesionalism, curaj și dăruire

SMURD Constanța aniversează trei ani de activitate

1162
SMURD Constanța aniversează trei ani de activitate - smurd-1314394808.jpg
Viața unui om este darul cel mai de preț și trebuie apărat prin orice mijloace. Acesta este motto-ul paramedicilor din cadrul ISU Dobrogea, care, prin profesionalism și curaj, au pus mai presus de propria viață pe cele ale victimelor ce trebuia salvate.

La 28 august 2008, în Dis-peceratul pompierilor s-a primit primul apel de urgență pentru SMURD Constanța. Au trecut trei ani de când paramedicii sunt alături de cetățenii acestui județ. Odată cu trecerea timpului, și SMURD-ul a crescut: la început, au fost trei echipaje (unul de terapie intensivă mobilă și două de prim ajutor), iar astăzi, există un echipaj de terapie intensivă mobilă, patru echipaje de prim ajutor și un echipaj de terapie intensivă nou născuți, care sunt permanent pregătite să intervină. Zilnic, zeci de persoane sunt asistate medical de către SMURD Constanța.

Odată cu aniversarea a trei ani de existență a SMURD Constanța, se constată aproximativ 20.000 de intervenții dintre care circa 18.000 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, celelalte fiind descarcerări.

Potrivit statisticilor, de la înființarea SMURD-ului și până în prezent, echipajele au intervenit pentru salvarea a peste 20.000 de persoane, dintre care 18.533 adulți și 1.482 minori.

De la începutul anului 2011 și până în prezent, echipajele SMURD au intervenit la 5.633 de cazuri, astfel că, în cei trei ani de funcționare, s-a ajuns la 19.386 de intervenții la accidente, incendii și alte urgențe majore.

"Aceștia sunt salvatorii noștri, sunt oameni care intervin atunci când cineva este la limita dintre viață și moarte. Au intervenții la care lucrează ore în șir, pe timp de noapte sau zi, la lumina reflectoarelor indiferent de câte grade sunt afară, dar își fac meseria ca adevărați profesioniști. Vă asigurăm că vor continua să își facă datoria ca adevărați salvatori, indiferent de riscurile la care se expun", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobro-gea, Paula Anghel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3041 secunde