€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Situație gravă! Pompierii nu pot stinge un incendiu. Au sosit specialiști din Canada

Ştire online publicată Miercuri, 20 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
O echipă complexă de specialiști ai IGSU, condusă de inspectorul general Daniel Dragne, împreună cu autoritățile locale și experți ai unor companii de profil din Canada s-au deplasat la sonda de gaze din Moftinu, județul Satu Mare, unde are loc incendiul, pentru a identifica soluțiile tehnice care trebuie adoptate pentru remedierea situației.

"Acțiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, stingerea imediată a incendiului creează riscul producerii unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie. În acest sens, misiunile pompierilor sunt de asigurare a protecției zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul în care societatea deținătoare a sondei va lua toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât și pentru populația din zonă.

Printre primele măsuri stabilite în comun de specialiștii IGSU și cei canadieni au fost acelea de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și de eliberare a perimetrului pentru a permite acțiunea ulterioară a forțelor profesioniste.

În același timp se continuă acțiunea de identificare a tuturor surselor de apă pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7160 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3911 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.837 secunde