Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizează azi miting de protest în București

141
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizează azi miting de protest în București - protest-1457269293.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizează azi o nouă acțiune de protest în Piața Victoriei. Revendicările se referă atât la drepturile cadrelor militare active, cât și la cei ieșiți la pensie. Totodată, se cer drepturi și pentru eroii Revoluției, civili și militari, potrivit Romanialibera.ro.

În privința pensionarilor civili, sindicaliștii cer inițierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federația Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ÎCCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, și departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizații și rente, precum și acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paște, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Pentru salariații statului, civili și militari, SCMD dorește aprobarea de urgență (aviz favorabil) a proiectului Legii unitare de salarizare, înaintat Parlamentului de Guvernul Ponta, acordarea tot de Paște a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, promis prin Hotărâre de Guvern, sistarea acțiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR, sistarea imediată a disponibilizărilor și întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galați, Șantierului Naval Galați, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova și Combinatului de Utilaj Greu — CUG Iași (SC Fortus SA), precum și acceptarea proiectului CNSC de reluare a activității de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

"Dacă Guvernul nu își asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începând cu 6 martie vom susține până la Victorie un singur lucru — DEMISIA! Și vom apela și la președintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes național, 'Ordinul de luptă': 'A trebuit să moară bebeluși pentru ca acest guvern să cadă!'", afirmă SCMD, într-un comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.299 secunde